Vanmiddag verzamelden veertien gedreven kinderen zich voor het eerst in de raadzaal van het gemeentehuis van Kasterlee. Vanuit de vijf lagere scholen werden telkens drie afgevaardigden geselecteerd om deel te nemen.

Samen met schepen van jeugd Griet Noyens en jeugdconsulent Wim Soontjens maakten ze kennis met elkaar en met de werking van een gemeentebestuur en schreven al enkele eerste ideeën op papier.
 
Naast de jeugdraad zal ook de kinderraad voortaan advies geven aan het bestuur en thema’s op de agenda zetten die vanuit de leefwereld van de kinderen ontspruiten. Vlak na schooltijd komen ze een zestal woensdagmiddagen samen om rond hun brooddoos een lunchvergadering te houden. Thema’s als verkeersveiligheid, speelpleintjes, activiteiten, zwerfvuil en de markt van Kasterlee zullen zeker besproken worden. 

De jeugddienst geeft de verslagen een originele finishing touch en zal ze verspreiden via de scholen. De kersverse voorzitter van de kinderraad, Fien Sneyers, kreeg de boeiende taak om alles in goede banen te leiden. Volgende vergadering krijgt de kinderraad alvast bezoek van burgemeester Ward Kennes.